onsdag, april 24, 2024
Blog

Problemer med 8-mdr blandingshvalp

Hej!

Vi har en tæve på 8 mdr nu, har haft hende siden hun var 8 uger. Jeg har haft orlov siden vi fik hende, og bruger meget tid på hende, både leg og lydighed. Vi har ikke små børn, 7, 9 og 14 år.

Vores problem er, at hun virker mere og mere “stresset”, uden vi dog kan se hvad hun skulle få stres af. Hun er en blandign af border collie, pointer og hoverwart. – Så vi er  opmærksomme på, at det er en aktiv blanding.

Vores hverdag er stort set den sammer hver eneste dag. Vi følger børnene i skole kl 7.45 og går derefter en tur ud over markerne hvor hun løber frit. Det tager en lille times tid.

Så kommer børnene hjem mellem 12 og 13, og efter vi har fået frokost leger de med hende i haven. Mellem 15 og 16 går vi igen ud over markerne en lille times tid, og sidste tur får hun mellem 19 og 20, dog ikke af en times varighed.

Sådan har det fungeret siden vi fik hende. Mellem hendes ture har hun sovet, eller leget. Problemet er startet efter jul, hvor hun ikke rigtig har kunne finde ro. Når vi har gået tur ligger hun ikke og slapper af så lang tid, højest 20 min. Derefter går hun hvileløst rundt, piver ved døren, jeg lukker hende ud, måske skal hun tisse (!) hun er ude 5 min UDEN at lave noget, så piver hun ved døren igen, vil ind, men går rundt og piver herinde. – Jeg er ved at få stress! Vi snakkede om, at hun måske snart skulle i løbetid, men nu har det stået på siden starten af

januar. I starten troede vi, at hun savnede børnene, der jo havde været hjemme hele dagen i hele juleferien, men det holder ikke op fordi de kommer hjem. De leger med hende en times tid, men det hjælper ikke. Hun falder ikke til ro ind imellem leg/gåture.

Jeg nævnte det for dyrlægen sidst vi var der, for jeg troede vi ikke stimulerede hende nok, men hun siger vi skal passe på med at gå for meget, både for hendes knogler og pga hendes race, der ind imellem skal tvinges til ro.

Udfordringer som at gemme godbidder og søge, gør hende heller ikke træt.

Jeg føler jeg hele tiden skal være over hende, for at få hende til at falde til ro, og det hjælper ikke rigtig alligevel. Hun laver ingen ulykker, bider ikke i ting, tisser ikke inde og hvad de ellers kan finde på. Hun virker rolig når vi skal nogen steder, og ligger stille når vi kommer hjem. Hun kan sagtens være alene 5 timer.

Nu spørger jeg dumt, kan hunde få Damp? Vi har haft hund før, men har aldrig oplevet dette. Det eneste tidspunkt vi har ro er om natten, heldigvis. -Men jeg syntes problemet bliver værre og værre for hver dag.

Kan nogen hjælpe?

Fam. Koch