onsdag, juli 17, 2024
Blog

Sådan får du råd til sjov i 2019 med et lån

De fleste danskere oplever hvert år, hvordan nogle perioder kan være økonomisk hårdere end andre. Der kan være mange årsager til dette såsom højtider, fødselsdage, ferier osv. Derfor handler det om at være i kontrol over økonomien, så du ikke kommer til at spendere for mange penge på ekstra udgifter. Det kan dog være svært at have kontrol over økonomien i det hårdeste økonomiske perioder, hvorfor der nedenfor er udarbejdet en guide der indeholder råd om, hvad du skal være opmærksom på, hvis du beslutter dig for at låne penge via danske moneylender.dk, så du ikke nødvendigvis behøver at aflyse ferie, fødselsdage eller lignende.

1.  Lån kun det beløb som du har brug for

 

Det koster penge at låne penge – sådan er det bare. Derfor bør du tage et kig på din privatøkonomi, så du ved hvor stort et beløb, som du har brug for til at planlægge årets sjov og oplevelser.

Du bør kende til dine indtægter og faste udgifter. Du bør særligt kigge på dine faste udgifter, idet de ofte er nemmere at skrue på end dine indtægter. Der er mange måder at spare på sine faste udgifter på såsom at nedgradere tv-pakken, internet-pakken og droppe streamingtjenester blot for at nævne nogle muligheder, som du kan tage et kig på.

Ydermere kan du eventuelt udnytte denne økonomisk situation til at stoppe med at ryge og/eller komme i form ved at lade bilen stå og i stedet cykle på arbejdet. Hvis sidstnævnte ikke er muligt, kan du også spare penge ved at lave køre aftaler med dine kollegaer på arbejdet.

 

2. Sammenlign lånene

 

På dette tidspunkt har du et overblik over din økonomi og ved derfor, hvor meget du mangler for at kunne udføre de planer, som du har planlagt for året. Du kender med andre ord din ønskede beløbsstørrelse på lånet. Dette beløb samt din alder skal du bruge, når du skal finde frem til det bedste lån til lige netop din privatøkonomi.

Du bør anvende en online sammenligningstjeneste for lån som nævnte moneylender.dk, eftersom denne formidler lån på vegne af mange forskellige låneudbydere. Dette giver dig bedre odds for at finde den bedste lånemulighed.

Du indtaster ganske simpelt ønsket beløbsstørrelse og alder, hvorefter der kommer en liste med lånemuligheder. Det er blot op til dig at udvælge et lån, hvis du finder et, som du mener er tilfredsstillende. Men hvad skal du egentlig kigge efter og sammenligne med?

 

3. Hold øje med ÅOP og løbetid

Du skal bruge følgende to begreber til at lave en økonomisk og rationel sammenligning af de forskellige lånemuligheder; ÅOP og løbetid.

Årlige omkostninger i procent bliver ofte bare forkortet til ÅOP, hvilket vi også gør i denne artikel. ÅOP inddrager renter, gebyrer og andre omkostninger og giver derfor en god ide om lånet er økonomisk smart.

Løbetid er ganske simpelt den tid, som det taget dig at tilbagebetale lånet. Du skal derfor betragte lånetiden som den tid, hvor din økonomi også skal tilgodese denne ekstra udgift.

Således kan du nemt og enkelt finde frem til det bedste lån, hvorefter du blot ansøger online med hjælp fra dit NEMID.