onsdag, juli 17, 2024
Hunderacer

Sheltie

Sheltien´s oprindelses land er Shetlandsøerne, en øgruppe på ca. 100 forblæste øer, nordøst for Skotland. Øerne blev indlemmet i Skotland i 1590. Omkring århundrede skiftet begyndte den Engelske flåde at komme til øerne, hvorefter  Shetland Sheepdogen, holdt sit indtog i England, og derfra videre ud i verden.

Sheltien er en hyrdehund, som blev anvendt til vogtning af mindre fåreflokke.

Den første dansk opdrættede Shetland Sheepdog kom til verden 22. juli 1942.

Racens temperament

Venlig, intelligent, årvågen. Sin ejer meget hengivende og lydhør, kan være reserveret over for fremmede. Er en stor legebarn langt op i årene.

Egenskaber

Racen er en af de mest anvendte inden for næsten alt hundesport. Den anvendes til lydighed, agility, free styel, dogdansing. Da den er meget lærenem og hurtig, samt den har en god kropsbygning.

Ligeledes anvendes den som handicaphjælper og besøgsven for ældre. Er en dejlig familiehund og glad for børn, i alle aldre. Den skal nok fortælle når der kommer nogle fremmede.

Hvad den ikke egner sig til er forsvarsarbejde.

Udseende

Sheltien findes i 5 forskellige farvevarianter: Zobel/hvid – Tricolour – Blue Merle- Sort/hvid – Black/tan.

Størrelsen for hanner: ca.37,0 cm

Størrelsen for tæver: ca. 35,5 cm

Helhedsindtrykket

Bedårende, sødmefyldt lille langhåret brugshund af meget stor skønhed, og elegance.

Pelsplejen

Vend hunden til at være på bord lige fra den kommer hjem. Og til at blive berørt. Så er der kun at børste den igennem ca. 2 gange om måneden.

Unik

Sheltien er en helt igennem skøn hund. Let at omgås. Den er helbredsmæssig meget sund. Let at opdrage. Sin ejer utrolig hengivende. Ved at være Sheltie ejer, bliver man fulgt overalt, af en nysgerrig og deltagende hund. Det unikke ved Sheltien er at du skal være opmærksom på hvad du vil give den lov til, den er utrolig klog og lærenem. (Det du har givet den lov til en gang, er for hunden det samme som for altid.) Har det bedst når alle er samlet, man er vel en hyrdehund.

Artiklen er skrevet af:

Kennel Jenner, Kennel Poulsgaard, Kennel Jeppe