onsdag, juli 17, 2024
Nyheder

Start med den rigtige hund

Der findes over 400 forskellige hunderacer i Danmark, derfor kan det være svært at vælge den race som passer bedst ind i familien.

Mange mennesker har en forestilling om hvilken hunderacer som de bedst kan lide, men tit er denne forestilling baseret på ringe erfaring. Eksempelvis er jagthunde ofte meget afholdte hunde, men specielt jagthunde kræver enorme mængder motion og træning, hvilket ikke hænger sammen med børnefamilier.

Derfor er det meget vigtigt at man sætter sig grundigt ind i racens egenskaber, styrker og svagheder inden man anskaffer sig en hund.

Alt for mange hunde, faktisk hver 5. bliver aflivet, eller ender på dyreinternater, fordi hunden ikke “lige” passede ind i familiebilledet alligevel.

Hvis du aldrig har haft hund før

Hvis man aldrig har haft hund før, er der nogen racer som bare ikke egner sig til førstegangs hundeejere, da disse hunderacer kræver at man har erfaring med opdragelse, træning, samt en vis forståelse for hvordan hunde reagere på positive og negative påvirkning.

Vælg den rigtige størrelse

Vælg ikke en stor hund, hvis du ikke har pladsen

Størrelsen på hunden spiller bestemt også en rolle når den rigtige hunderace skal vælges. Store hunde 40-60 kg. egner sig ikke til familier, som har mindre børn der skal kunne lufte hunden. Selvom hunden er godt opdraget, vil der opstå situationer, hvor hunden skal holdes tilbage med ren styrke, f.eks. ved møde med andre hunde, katte, osv.

Opdragelse er alfa omega

Uden opdragelse af hunden løber man en væsentlig risiko for at hunden bliver ustabil, og i sidste ende risikere at bide enten andre hunde, børn eller dig selv!

Gå til hundetræning

Derfor skal man starte hundetræning lige fra hvalpen kommer hjem. Det er meget vigtigt at hvalpen hurtigt bliver socialiseret, så den kun begå sig blandt fremmede hunde og mennesker.

Du kan finde mere uddybende information, så du bedre kan vælge den hunderace som passer ind i din familie, husk at hunde er en del af familien i mere end 10 år.

Skrevet af: Hunderacer.info