tirsdag, juni 25, 2024
Nyheder

Tips til tiltag for din hund og dig

Selvom det selvfølgelig ikke skal tages bogstavelig, er det dog ikke mindre sandt, at hunden for mange er deres bedste ven. Hunden er evig loyal, elsker en ubetinget og har til tider en nærmest telepatisk evne til at forstå sin ejer. Hunden kræver modsat mennesker ikke særlig meget af en. Alt man skal gøre er at fodre den, gå tur med den og vise den kærlighed og omsorg.

Dette betyder dog ikke, at du ikke bør gøre mere for den. Det er bevist, at hunde tilsvarende mennesker kan føle glæde og sorg, og du bør behandle den derefter. Følgende er derfor inspiration til tiltag for dig og din hund.

Det hygiejniske aspekt

Hygiejne er ikke bare vigtigt for mennesket, men er vigtigt for næsten alle andre dyr, hvorfor de ofte bruger stor del af dagen på at pleje sig selv. I en tid hvor mennesket bruger flere og flere penge på at passe og pleje sig selv med dyre cremer, dyrt tøj og diverse former for behandling i form af massører, akupunktører etc., negligerer rigtig mange desværre at gøre det selvsamme for deres hund.

Det er en skam, da du for meget færre penge, vil kunne gøre en stor forskel i hundens liv. En god tommelfingerregel er at gøre noget godt for hunden, når du gør noget godt for dig selv. Mulighederne er mange: Det kan for eksempel være at tage hunden til en specialist i tandpleje, når du selv tager til en god tandlæge i København, eller at tage hunden til hundefrisør når det for dig selv er tid til at blive klippet.

Tag hunden på tur

Det behøver dog langtfra alt sammen at koste penge. Du arbejder formentlig i hverdagen, hvor din hund i store dele af dagen vil være hjemme alene i boligen. Derfor bør du være ekstra opmærksom på at gøre ting for den i weekenden, hvor du har tid.

I stedet for at gå den samme tur hver dag, bør du i stedet planlægge at tage den på tur i nye og spændende omgivelser. Det kan for eksempel være at tage den en tur i dyrehaven. Her er der grønt og stort med en masse plads at boltre sig på. Hvis I er heldige får I endda set en masse andre dyr i form af blandt andet dådyr og heste.

Hvis du har ekstra penge tilovers på kistebunden, eller alternativt har været så heldig i uheldet at have arveret til en masse penge, kan du jo overveje at tage til hunden med til udlandet. Rigtig mange undlader af praktiske årsager at tage hunden med på sådan en rejse, men de fleste flyselskaber har faktisk rejser, der retter sig mod mennesker, der har hund eller kat med på turen.

Tag på jagtrejse

Et anderledes, men meget interessant forslag, der selvfølgelig mest er tiltænkt specielt egnede hunde, er at tage sammen på en jagtrejse til Sydafrika. Hvis du er i besiddelse af en jagthund, er dette selvfølgelig fuldstændig optimalt. På den måde får i en fuldstændig uforglemmelig tur mens din hund får lov til at udleve, hvad den egentlig i sin mest oprindelige form, er født til – at jage.