onsdag, april 24, 2024
Hunderacer

Amerikansk Bulldog

Oprindelse

Den amerikanske Bulldog stammer oprindeligt fra de britiske øer, hvor den udspringer fra Mastiff’erne. Disse hunde blev brugt som vagthunde, og er første gang beskrevet ved romernes ankomst til England. Den amerikanske bulldog er et krydsning mellem en Mastiff og en Argentine Dogo.

Temperament

Den amerikanske Bulldog er meget beskyttende omkring sin familie, derfor vil den tit optræde aggressivt over for alt nyt, herunder mennesker, og andre hunde, som den ser som en trussel mod sin familie.

Størrelse

Her er tale om en meget robust hund. Hannen bliver omkring 56-71 cm, hunner 51-66, og vejer mellem 32 kg til 55 kg.

Pleje

Der er næsten ingen pelspleje forbundet med en Amerikansk Bulldog, men denne hund har et højt aktivitets niveau, som er vigtigt at man tager hensyn til.

Egenskaber

OBS! Denne race egner sig ikke som familiehund, eller til første gangs hundeejere. På grund af racens popularitet, er der avlet på rigtig mange “dårlige hunde”, som egentlig ikke burde sælges. Derfor skal du være meget opmærksom på hvor du køber din hund.

Beskrivelse

Racens kendetegnes ved et meget bredt hovedet samt bryst. Grundfarven er typisk hvid med mørke eller brune aftegninger.

Den amerikanske bulldog er meget beskyttende over for sin ejer, og kan derfor også være ustabil i situationer, hvor den føler sig truet. Her kan det direkte ende med et angreb, som tit kommer uden forvarsel. Man bør derfor starte socialiseringen af sin amerikanske bulldog, allerede men den er helt lille, og skal sørge for at hunden, møder nye mennesker og hunde, fra den er 0-2 år.