tirsdag, juni 25, 2024
Hunderacer

Bullmastiffen

Oprindelse

Bullmastiffen er helt igennem engelsk. Den er sammensat af 60% Engelsk Mastiff og 40% Old English Bulldogg.

Bullmastiffen blev opdrættet til at være brugshund. De mange herregårde i England var konstant hjemsøgt af krybskytter og de engelske skovløbere havde derfor brug for hjælp og de brugte menneskets bedste ven hunden, som deres hjælpere.

Det var vigtigt, at få fremavlet den helt perfekte hund til dette job. En hund som var hurtig, og så stor og stærk, at den kunne nedlægge en voksen mand og samtidig føjelig, så den kun nøjedes med at holde ham nede, indtil skovløberen nåede frem og kunne tage over.  Krydsningen mellem den Engelske Mastiff og den Old Englisch Bulldogg, blev til den perfekte brugshund Bullmastiff, til dette arbejde.

Racens temperament

Bullmastiffen bliver i dag mest brugt som familiehund.  Hvilket den er fortrinlig til. Bullmastiffen har et roligt og godmodigt temperament.

Det er dog vigtigt, at Bullmastiffen kender sin plads fra starten og den skal have en kærlig, men konsekvent opdragelse, da den gerne vil være førerhund.

Bullmastiffen er den største bluffer og det skal man ikke tage fejl af. Den vil bruge hele sit nonverbale register for at få sin vilje, det være sig ”ægte terror”, ”foragt”, ”klovneri”, ”jeg har ikke hørt dig” eller ”der er ingen der kan li’ mig”. Sådan opfører en intelligent hund sig og det er præcis hvad Bullmastiffen er – intelligent.

Bullmastiffen er årvågen, trofast og humørfyldt.

Unikke egenskaber

Bullmastiffen er 100% loyal overfor sin familie, som den vil forsvare til enhver tid. Den vogter sin ejendom, som den stille og roligt sonderer.

Vedvarende bestemt og venlig træning, bringer det intelligente frem i en Bullmastiff. Nogle syntes de er stædige og svære at håndtere, men der findes ikke dumme Bullmastiffer, men derimod Bullmastiff ejere, der ikke forstår sig på deres hund.

Bullmastiffen modnes og udvikles langsomt. Den er op til 2 år om at modnes psykisk og enkelte individer helt op til 3 år om at udvikles fysisk.

 

  • Bullmastiffen gør ikke ret meget og den har en meget høj aggressionstærskel.
  • Bullmastiffen elsker sin familie, som den vil følge hvorhen de går – også til sofaen og sengen.
  • Bullmastiffen har et moderat motionsbehov.
  • Bullmastiffen er en sjov og underholdende hund, som i sin store krop kan opføre sig, som var den en lille bitte hund.

 

Racens udseende og størrelse

Bullmastiffen findes i alle nuancer af brindle, fawn eller rødbrun. Farven skal være ren og klar. En lille hvid brystplet er tilladt, men andre hvide aftegninger er uønskede. Væsentlig er næsepartiets sorte farve, der fortoner sig mod øjnene. Mørke aftegninger omkring øjnene bidrager til udtrykket.

Øjnene skal være mørke eller nødderbrune.

Skulderhøjde hanner 63,5 – 68,5 cm, tæver 61 – 66 cm. Vægt hanner 49 – 59 kg, tæver 41 – 49 kg.

Helhedsindtrykket af Bullmastiffen er: Kraftig af bygning, harmonisk. Udstråler stor styrke uden at virke klodset. Sund og aktiv.

Pleje og pasning

Bullmastiffen er ikke særlig plejekrævende. Den har en kort tilliggende pels, som dog skal børstes en gang eller to om uge.  Det er vigtigt at neglene bliver holdt korte og man skal derfor være opmærksom på, at man fra starten tilvænner sin hvalp, at den skal have klippet negle.

Da Bullmastiffen har rynker i hovedet, skal man sørge for, at hunde bliver holdt ren imellem disse.

Artiklen er skrevet af: Helle & Arne Dyrlund – Kennel Ace of Beton