onsdag, maj 29, 2024
Nyheder

Hundeloven har ramt de forkerte!

I forlængelse af at Frank Køhler fra Boelsplaas, skrev en racebeskrivelse om Boerboel ,en hundrace som har en kæmpe plads i Franks hjerte og dagligdag, spurgte vi ham om, hvordan hverdagen ser ud efter den omstridte hundelov blev vedtaget, 1 Juli 2010.

Artiklen er et udtryk for Franks egen mening, men vi på hunderacer.info, kan sagtens forstå de føelser og frustrationer der ligger bag, når ens hobby, livsstil og hjertebarn tages fra én.

 

Kan du prøve at forklare hvordan det føltes da hundeloven blev vedtaget?

Jeg skal med største fornøjelse give dig vores syn på hundeloven, men da det er et emne der fylder en del i vores liv og har gjort det i nu snart 2 år ville det tage mig måneder at komme omkring det hele. Men en amputeret udgave skal du gerne få :o) Om end den selvfølgelig er temmelig farvet af vores situation. Først og fremmest får du lige lidt bagrund så det måske sætter tingene lidt i perspektiv :

Vi har gennem mange år arbejdet røven ud af bukserne for at kunne købe en gård. I 2006 gik vores livs drøm i opfyldelse da vi købte Donskilde en skøn 4 længet gård med 3 tønder land.. Vi havde nået vores mål og havde her de perfekte rammer for vores Boerboel opdræt. Og så med stor glæde frem til at vi her skulle nyde vores alderdom sammen med vores elskede race ! MEN SÅ !

Indførslen af hundeloven bunder i en ting alene: “Vores Statsminister er en slapsvans “, der har et meget stort behov for at profilere sig som en handlekraftig mand. Da pressen kørte en hetz mod “kamphunde” øjnede han straks chancen. Han og vores Justitsminister strikkede straks planen sammen (red. hundeloven). For at det skulle se seriøst ud nedsatte man hundeudvalget, bestående af en del hundesagkyndige, samt et par embedsmænd til at holde dem i snor.

Dette udvalg kom selvfølgelig frem til at et raceforbud var nytteløst da det ikke på nogen måde var muligt at udvælge specifikke racer som værende “problemet”.  Men at det selvfølgelig var useriøse eller ukyndige ejere alene der var skyld i “problemerne”. Alle statistikker viste i øvrigt, at problemer med hunde ikke var hverken større eller mindre end de altid har været! Dette blev forelagt de “høje herrer”, som straks fejede det af bordet og beordrede udvalget til at laver en liste.

Man interesserede sig ikke for facts men udelukkende for signalpolitik!

Udvalget måtte så tilbage til hulen og udfærdige denne liste. Hvordan det så lige helt præcist er gået for sig ved kun Odin og de tilstedeværende. Meeen mon ikke det har været en kamp mellem de forskellige hundesagkyndige og foreninger, for at friholde de racer de selv havde størst interesse i, og generelt gå efter de smalle racer, for at få så få folk på nakken bagefter som muligt.

“Tag f.eks. en hund som Tornjacken der var på det tidspunkt under 20 eksemplarer af den i Danmark, hvor af de fleste var hvalpe….

“Jeg talte i øvrigt med et af udvalgets medlemmer sidste år da han var her på kennelinspektion”. Direkte adspurgt om hvorfor Boerboelen var kommet på listen svarede han ” Fordi man formoder at de som i dag holder “kamphunde”, efter et forbud mod disse, vil skaffe sig en Boerboel i stedet “?!

 

Vi har på nært hold fulgt denne lovs tilblivelse fra start til vedtagelse og efterfølgende. Vi kan kun sige at vi er rystede over den uvidenhed og inkompetence, der fra politisk hold ligger til grundlag for den. Nu kan vi så spekulerer over om det samme er tilfældet med den strøm af andre love der bliver til i vores samfund hvert år!

 

 

 

Jeg stillede en række spørgsmål til Frank, da han har mange års erfaring med opdræt af Boerboels

 

– Er der en voldsom bidstatistik på racen?

Nej der er så vidt vi er informeret ikke et eneste dokumenteret tilfælde i Danmark.

– Er racen historisk set blevet brugt til hundekampe?

Nej aldrig, racen er en gårdhund og har aldrig været brugt til hundekamp. Man kan i sagens natur ikke have en aggressiv kamphund til at færdes mellem gårdens andre dyr.

– Du skriver at racen ikke egner sig til førstegangs hundeejere, er det derfor den nu er forbudt?

 

Nej, grunden til at jeg skriver dette er at den kan være dominerende og derfor i nogle tilfælde kan tage magten fra en uerfaren ejer! Såfremt man mente at dominans var grundlag nok til at forbyde en race, kan jeg godt komme i

tanke om et par andre racer der ville have været på listen!

 

– Hvad gør du selv, nu hvor racen er forbudt?

En hel del, syntes vi selv. Allerede før loven tilblivelse stiftede vi Dansk Boerboel Klub samlede penge ind og ansatte en lobbyist til at modarbejde vedtagelsen!

– Vi støtter op omkring Cristian og hans nye parti Fokus der vil arbejde for afskaffelse af raceforbuddet!

– Vi har været med til at arrangere flere demonstrationer mod loven både før og efter vedtagelsen!

– Vi støtter en forening der er ved at stable et sagsanlæg mod regeringen på benene!

Ifølge EU’s lovgivning må Danmark ikke forbyde en vare der frit kan handles i andre EU lande. Og juridisk set er en Boerboel hvalp jo en vare!

Så må vi jo nok finde et andet sted end det sædvanlige, at sætte vores kryds her til valget :o)

Samt en del andre tiltag jeg gerne ind til videre holder for mig selv.

Vi må jo så nøjes med at sælge vores hvalpe til eksport indtil 2015.

Samtidig forbereder vi os på at flytte til Sverige såfremt lovgivningen ikke bliver lavet om!

Regeringer og love kommer og går, men Boelsplaas Boerboels består!

År og fred

Frank Køhler – “When injustice becomes law then rebellion becomes duty” Cheperz Alf