søndag, maj 26, 2024
Blog

Min hund er aggressiv over for andre tæver

Jeg er rigtig ked af det. Min 7 årige søde, glade, altid kærlige hun-hund (både overfor mennesker og andre hunde) blev for et par måneder siden “overfaldet” af en anden hunhund…ikke at der skete nogle fysiske skader heldigvis…min hund forsvarede sig og vi mennesker fik dem fra hinanden igen… Dagen efter skete det samme igen – at min og en anden hun-hund røg i totterne på hinanden (hvem der startede nåede vi ikke at se)…igen måtte vi mennesker få dem fra hinanden. Efter det er min hund blevet meget aggressiv overfor andre hunhunde…på gaden, når vi går i snor…også hvis de går på modsatte fortorv; hun begynder at gø aggressivt ad dem – og hun som ellers aldrig gør af nogen eller noget.

Fra hun var lille hvalp er vi kommet i en park, hvor hundene må gå løse og hun har derfor altid været vant til at omgåes andre hunde… Nu er det desværre blevet sådan, når vi kommer i den park, at hun – hvis den anden hunhund vi møder virker det mindste aggressiv eller usikker – angriber den anden hun, hvilket selvfølgelig er dybt ubehageligt for både den anden hundejer, hunden (hundene) og mig.

Jeg ved, at hun foregriber situationen ved at angribe. Jeg har forsøgt med ros, når hun er venlig…skældud, når det modsatte er tilfældet. Der er bare ikke nogen ændring at spore, desværre. Jeg er virkelig frustreret og ked af det. Jeg ønsker selvfølgelig, at få min kærlige søde hund tilbage.

Også så jeg ikke skal blive nervøs for at slippe hende fri uden snor…og være nervøs for at møde andre hunde. (Og ikke skal overfuses af andre hundeejere, der synes min hund burde være i snor.. (det skal lige siges, at min hund er lille på størrelse med en terrier).

Med Venlig Hilsen

Camilla