onsdag, april 24, 2024
Nyheder

Stress af fra jobbet med hundetræning

Kender du det at hverdagen bliver lang på arbejdet og du føler ikke du når noget, selvom du arbejder på højtryk? Hvis telefonen ringer hele dagen på arbejdet, eller du ringer ud hele dagen uden pauser, hvordan skal du så nogensinde få ro i hovedet og føle at du får noget fra hånden.

Hvis du arbejder med telemarketing til hverdag er der særlig stor sandsynlighed for at du bliver stresset. Masser af afslag i telefonen fra de leads du ringer til er hele tiden med til at give dig en negativ følelse og energi. Denne negative energi sætter sig som stress og påvirker din sindstilstand. Derfor er det vigtigt at kunne få nogle positive indtryk også, så du kan opretholde en balance.

Som hundeejer får du de positive indtryk fra din firbenede ven, hver gang du kommer hjem fra arbejde. Der er ikke nogen der er mere glad for at se dig og det hjælper dig med at opretholde balancen i dit liv og undgå stress. Derfor er hundetræning eller bare leg med hunden en vigtig del af dagligdagen. Når du bruger tid med din hund er du mere eller mindre i pagt med naturen og får de positive indtryk når hunden følger dig i tykt og tyndt og styrer hvor du vil hen.

Stress er blevet kendetegnene for mange danskeres hverdag og flere og flere har svært ved at håndtere det. Ifølge Netdoktor er der 430.000 danskere der har symptomer på stress. Det er vigtigt at tage hånd om sit liv og undgå stress inden det sætter sig og bliver en kronisk tilstand, som kan give varige mén og lange sygemeldinger. Får du først varige mén af stress, så har du også svært ved at komme tilbage på arbejdsmarkedet. Men her er et par gode råd til hvordan du forebygger og undgår stress og endda metoder til at komme ovenpå, så du kan klare mere end du troede du kunne.

 

Forskellen på travlt og stresset

Først skal det dog lige nævnes hvad forskellen på at have travlt og at være stresset er. Det er vigtigt at man kender forskellen så man ikke blander de to udtryk og bruger stress i flæng, når man egentlig blot burde bruge ordet travlt.

Men hvad er det der gør forskellen på de to ord? Hvis du for eksempel arbejder med telemarketing, som tidligere nævnt, så er det et meget travlt job, da du konstant skal ringe ud. Du har sikkert en meget lang liste over folk du skal ringe til og listen bliver bare længere og længere jo flere du ringer til, fordi du også skal ringe tilbage til dem, du ikke fik fat på i første omgang.

Som udgangspunkt ville man kalde det at have travlt, men det kan hurtigt ændre sig til en følelse af at være stresset. Især hvis du ikke har styr på de bolde du kaster op i luften. Et andet godt eksempel er at man har aldrig for travlt til at lege lidt med sin hund, men man kan være så stresset at man ikke har overskud til at lege med den. I så fald burde man netop gøre det for at mindske sit stressniveau.

Hvordan du undgår stress i hverdagen?

Der er mange muligheder at forebygge og bearbejde stress på. Der findes mange former for mindfulness, yoga, hypnose og meget mere. Det, det egentlig blot handler om, er at give kroppen og sindet ro. Lægge den travle hverdag bag sig og få balancen tilbage i kroppen.

Naturen er som skabt til at forebygge stress. Lange gåture, cykelture eller endda løbeture med hunden giver dig frisk luft og følelsen af velvære og overskud tilbage.

Men vigtigst af alt er om det system du bruger til hverdag får dit stressniveau op eller du kan læne dig tilbage, nusse hunden lidt under hagen og nyde hvert opkald du foretager.