onsdag, maj 22, 2024
Nyheder

Gør din nye bolig klar til beboelse og hundevenlig ved flytning

Ved flytning skal du være opmærksom på, at din nye bolig ikke indeholder sundhedsskadelige elementer. Samtidig, hvis du har hund, skal du sørge for, at boligen imødekommer dette. Du skal selvfølgelig ikke tilpasse dig fuldstændigt efter hundens behov. Hunden er i høj grad et medlem af familien, og kan i mange tilfælde tilpasse sig de givne forhold. Hvis du alligevel skal renovere ved et boligskifte, er dog visse ting du stærkt bør overveje.

 

Hvorfor du flytter

Der kan være mange årsager til, at du flytter. Ofte er det fordi familien enten er blevet for stor, eller at arbejdet påkræver det. Nogle gange kan det også bare være af rent interesse. Du vil have luftforandringer, hvilket oftest betyder du enten flytter til eller fra byen.

Alternativt kan det være på grund af privatskifte af dødsbo. Dette betyder, du arver en bolig og vælger at flytte ind i den. Der er en del praktikaliteter hertil, og det er derfor vigtigt, at du kontakter en advokat til behandling af disse.

Når du flytter – sundhed og æstetik i boligen

Når du har besluttet dig for at flytte, og de nye omgivelser er synket ind, skal du begynde at overveje diverse hundevenlige tiltag. Først og fremmest skal du selvfølgelig sikre dig, at boligen ikke er sundhedsskadelig. Ved et dødsbo oplever man ofte at vedligeholdelse af boligen er blevet negligeret, så her er det ekstra vigtigt.

Kontakt fagmænd til vurdering af boligen. For at finde den bedste service til prisen bør du indsamle flere tilbud, du løbende kan sammenligne med hinanden. Hvis fagmændene for eksempel finder asbest som isolerende element i loftet og eller tagstenene på taget er fyldt med alger, vil de tilbyde henholdsvis en asbestsanering og en algebehandling. Det samme gælder, hvis der bliver fundet skimmelsvamp på toilettet. Disse tiltag er forholdsvis komplekse, og er noget hvortil, du skal have professionel hjælp. Find nogle med meget erfaring, og som eventuelt også er miljøbevidste samtidigt.

Tilpas boligen efter race og personlighed

Der er selvfølgelig forskel på behov fra hund til hund. Vær derfor opmærksom på lige hvilket behov, din hund har. Selvom næsten alle hunde kan gå op og ned af trapper, er det ikke lige godt for dem alle. Hvis det for eksempel er en Mops kan sådan en belastning med tiden skade leddene. Hertil kan du installere nogle hundelåger, så den kun kan befinde sig i stuen, hvis du bor i et hus.

Det er bestemt heller ikke alle, der ønsker at have en hund, der fælder oppe i sofaen. Hertil skal du først og fremmest træne den til at blive nede på gulvet, men det hjælper også gevaldigt, hvis du med en komfortabel kurv og tæpper bygger et lille hundehjørne. Hvis du har en af de store pelsrige racer, skal du være opmærksom på, at de helt klart trives bedst udenfor. Har du en have, er det derfor optimalt at bygge et hundehus så den har et sted at krybe til ly. Store hunderacer spiser selvfølgelig også mest. For at maden ikke skal svine i hele boligen, kan du med fordel afsætte et område som dens spisested.

Hvis du har en meget aktiv og nysgerrig hund, bør du sørge for at indhegne haven. Selvom de fleste hunde i sidste ende finder hjem igen, kan det være farligt for den at komme ud i offentlig trafik, hvor der kører biler og cyklister.

Disse ovenstående råd til tiltag, er selvfølgelig ikke livsnødvendige. Men som man siger, hunden er menneskets bedste ven, så hvorfor ikke gøre lidt ekstra ud af det, når man nu en gang har valgt at indlemme den i familien?