onsdag, april 24, 2024
Hunderacer

West Highland White Terrier

Oprindelse

West Highland White Terrier eller Westie, stammer fra Skotland, og den er nært beslægtet med Cairn Terrier, som også stammer fra samme område i Skotland. Faktisk er Westien frem avlet af hvide eksemplarer af Cairn Terrier.

Grunden til at man avlede videre på disse hvide og egentlig fejlfarvede hunde, var at jægerne ønskede sig en hund, som de kunne bruge til rævejagt i højlande, og som ikke var at forveksle med byttedyrene. Det skete nemlig tit og ofte at jægeren skød hunden i stedet for ræven.

Temperament

West Highland White Terrier er en glad hunderacer, som elsker at gåtur, og racen kræver en del motion, da lysten til at opsøge bytte stadig “sidder” i hunden. West Highland White Terrier er en lille hund med et stort ego, ligesom så mange andre terrier racer. Derfor går den ikke altid af vejen for større hunde. Derfor bør man være opmærksom på aggressive hunde, da en Westie ikke altid lader fornuften vinde.

Størrelse

West Highland White Terrier bliver ca. 28 cm. høje og vejer omkring 6-7 kilo. Hunnerne bliver en lille smule mindre, men forskellen på han og hun er ikke særlig stor.

Pleje

West Highland White Terrier skal ikke klippes, men i stedet trimmes pelsen. Trimning forgår enten med hånden eller en trimmekniv.

Egenskaber

West Highland White Terrier er en udpræget familiehund, som elsker børn. Hunden er meget glad for at blive aktiveret gennem leg, og øvelser, som den udfører med stor entusiasme.

Beskrivelse

West Highland White Terrier har mørke dybt siddende øje, placeret tæt i hovedt. Pelsen er som navnet antyder helt hvid. Ørerne er små og kraftige, dækket med pels og stritter.

Westien har et stort kranium i forhold til hundens størrelse. Kæberne bider med saksebid, og tænderne er små og spidse.