søndag, maj 26, 2024
Hunderacer

Eurasier

Oprindelse

Eurasieren ER en forholds NY hunderace , den blev skabt I Tyskland 1966 af Julius Wipfels.

Ved at krydse Wolfspitz(Keeshound) tæve med en Chow-chow , Hans formål var at skabe en familiehund med en polarhunds udsende. Senere blev racen komplet ved at krydse Samoyeden ind. Eurasier blev Fci godkendte racen I 1973, den første Eurasier kom til Danmark I 1982. I dag ER der ca 700- 800 hundrede på landsplan.

Beskrivelse af Eurasier

Eurasieren ER generelt en selvsikker og rolig hund med et dejligt temperament. Fra de 3 racer har Eurasieren de bedste egenskaber , det vagtsomme uden at være larmende fra Keeshonden, det reserverede og rolige fra Chow-chowen og det kærlige “det ER min familie” bånd fra Samoyeden.

Eurasieren elsker sin familie over alt og trives bedst når alle I “flokken” ER samlet.

Den ER utrolig børneglad. Holder for det meste også af familiens Andre husdyr, over for fremmede kan Eurasieren være en smule forbeholden, den bestemmer bare selv hvem den vil klappes af. Så leder man efter en anmasende hund der hoppende modtager alle gæster, skal man nok ikke vælge en Eurasier.

Mange kan tage deres Eurasier med overalt DA den har en vis evne til at gøre sig usynlig,den lægger sig pænt og har ikke brug for opmærksomhed, som mange Andre hunde racer.

Eurasieren  ER lærenem, men hvis man ønsker en hund der gør alt hvad der bliver sagt, skal man nok ikke vælge en Eurasier. Har man lyst til at dyrke agility/ lydighed, kan man sagtsen det så længe Eurasieren syntes det ER sjovt.

Giv din Eurasier masser af kærlighed konsekvens, tillid,tålmodighed og motivation, så får man en dejlig lydig , lærenem , kærlig og glad hund.

Den mest rammende beskrivelse , kan gives med et ord. Familiehund!

Udseende

Eurasieren ER en mellemstor spidshund med Stå -ører og med halvlang pels og underuld, pelsen ER af sådan længde at man stadig kan fornemme kroppens proportioner. Knoglebygningen ER middelkraftig. Den findes I  næsten alle  farver.Hvid og hvide pletter ER dog fejl.Nogle har maske. Halen bæres liggende fremad over ryggen let buet, til siden eller oprullet.

Hanner Skulderhøjde 52 til 60cm.

Vægt 23 til 32 kg.

Tæver  Skulderhøjde 48 til 56cm.

Vægt 18 til 26 kg..

Pelsen ER nem at holde, den ER til dels selvrensende,men et bad en gang imellem og en børste tur ca hver 14 dag pynter altid. De fælder 2 gange om året, der kan det være en god ide at tage børsten frem nogle gange om ugen.

En Eurasier passer på sit hjem og når den endelig gø’r ER det ofte fordi nogle fremmede trænger ind på “flokkens” territorium. Savler ikke springer ikke op, når der kommer gæster.

Eurasieren har en god fornemmelse for, hvornår den ikke skal være “hund”,Den lægger sig pænt  og har ikke brug for opmærksomhed hele tiden som mange Andre racer har.

Artiklen er skrevet af Birte Pedersen fra kennel Blackcikilas