lørdag, marts 16, 2024
Blog

Hunde minder mere om mennesker, end man skulle tro

Din hund minder mere om dig selv, end du umiddelbart skulle tro. I hvert fald når det kommer til sundhed. En glad hund er en sund hund. Præcis på samme måde som det er tilfældet med os mennesker.

Faktisk er det overraskende, så ens vi er, når det kommer til sundhed. Det er nemlig det samme grundlag, der gør, at vi er sunde. En hund har brug for motion, sund mad, søvn og social interaktion, førend den er sund — og det påvirker også humøret. Måske endda i højere grad, end vi hidtil har antaget.

For en hund er ikke bare en hund. Den er et levende væsen med følelser, og sund og daglig motion er en fundamental forudsætning for dens glade væsen. Men hvad spiser en hund egentlig? Og hvad bør den spise, hvis den skal have de bedste forudsætninger for et godt, sundt og ikke mindst langt liv?

Hundens foder bør minde om det, den naturligt spiser i naturen

Hunden har ikke altid været et kæledyr. Engang var hunden et vildt dyr, der levede og spiste i naturen. Selvom hunden er blevet tæmmet og holdt i ’fangeskab’ – om end et dejligt, trygt og kærligt ét af slagsen – så er det altså helt essentielt for hundens sundhed, at den får nogle af de samme ting, som den naturligt spiste i naturen.

For at imødekomme dette har den danske producent af måltider til hunde, Essential Foods, lanceret deres helt eget princip; BOF-princippet. Det står for Behaviourial Optimization Foods, hvilket i grunden er meget simpelt – uanset hvor kompliceret det lyder.

Maden har altså ikke bare dét formål, at stille sulten. Det skal hjælpe med at forbedre hundens helbred. Essential Foods’ måltider holder din hunds blodsukker stabilt, så der ikke opstår svingninger. For udsving i blodsukkerniveauet vil skabe mentalt og fysisk udsving – og sådan er det både med mennesker og dyr.

Sådan skal foderet produceres, hvis det skal holde sig inden for BOF-princippet

Hvis foderet skal holde sig inden for BOF-princippet, er det vigtigt, at den har et højt indhold af frisk kød. Det er nemlig medvirkende til, at instinktet bliver stimuleret. Derfor bliver det hundefoder, der er følger BOF-princippet, produceret af minimum 65% kød, æg og fisk. Teorien bag dette er, at hunden i det lange løb vil opleve en lang række helbredsmæssige fordele. Blandt andet at blodsukkerniveauet vil være stabilt.

Samtidig er 35 kg ud af 100 kg ingredienser tilberedt som frisk og uforarbejdet proteinkilde. På denne måde efterligner måltiderne altså dét, hunden spiser i naturen — hvor der heller ikke er tale om forarbejdede ingredienser, men derimod frisk, nærende og sundt indhold, der udelukkende bidrager til at styrke hundens helbred og forlænge dens levetid.